The House Design

When purchased in 1982 there was a ruined double stone cottage on the site. Although grants were available to restore it, as the doors were only five feet tall and the owner is over six feet tall, it was demolished. The design of the double cottage is retained in the new modern house with its two front doors but single interior. A dormer roof was added, also a rear extension and workshop. The appearance of the stonework is based on the original stonework.   Similar stonework survives today in several of the late 19th century houses in Marloes village. The newly built house was controlled by rules from the Pembrokeshire Coast National Park and in particular the small windows result from a rule where window size is controlled by floor area. Despite the large area of the rooms, the window sizes are the maximum permitted. For this reason multiple ceiling lighting has been built in.

– John Roobol

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *